1 לשים את הקמח והמים במיקסר עם וו לישה כ-7 דקות במהירות איטית, עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
2 מעבירים לקערה, משמנים מעט את הבצק בעזרת הידיים ומכסים את הקערה בניילון נצמד. מתפיחים כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3 המילוי: קולים את החציל עד לריכוך בתנור שחומם לחום המקסימלי או – עדיף – על להבת הכיריים. חותכים בתחתית החציל חתך קטן ומניחים אותו במסננת לכמה דקות, לסינון הנוזלים.
4 חותכים את בשר החציל גס ומעבירים לקערה.
5 מטגנים את הבצל הקצוץ במחבת רחבה עד להשחמה. מוסיפים את העגבניות הקצוצות והפלפל החריף וממשיכים לטגן. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים היטב עד שהבשר מחליף את צבעו ומשחים מעט (אם צריך, מוסיפים עוד שמן זית).
6 מוסיפים לתערובת המילוי מלח, בהרט, פטרוזיליה ואת החציל, מערבבים וממשיכים לטגן כמה דקות. מעבירים את המילוי למסננת ומקררים.
7 מילוי הלחמניות: על משטח מקומח מחלקים את הבצק ל-10 כדורים. מכסים ומתפיחים 15 דקות.
8 מרדדים בעזרת מערוך כל כדור בצק לעיגול דק ומניחים במרכזו 2 כפות גדושות מהמילוי. סוגרים היטב את הקצוות למרכז העיגול ומעבירים לתבנית מרופדת נייר אפייה כשהפתח פונה למטה. מתפיחים את הלחמניות 30 דקות.
9 מחממים תנור ל-180 מעלות.
10 מורחים את הלחמניות בתערובת חלמון ומים ומפזרים שומשום שחור ולבן.
11 אופים 30-40 דקות עד שהלחמניות זהובות.
12 מגישים עם טחינה ועגבניות טריות טחונות.