1 מכינים את הרוטב: בסיר נמוך ורחב שיכול להכיל את כל הרכיבים בשכבה אחת מחממים שמן זית על אש בינונית. כשהשמן חם מוסיפים את הבצל והכרישה ומטגנים תוך ערבוב מדי פעם בפעם, במשך 6 דקות, עד להזהבה קלה. מוסיפים שום ופלפל חריף, מערבבים ומטגנים במשך דקה נוספת.
2 יוצקים את מרק העוף או המים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הכורכום ומיץ הלימון, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים היטב. מוסיפים את פרוסות הלפת, מקטינים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 15 דקות.
3 מכינים את כדורי הבשר: מגררים את הבצלים בפומפייה או במעבד מזון. בקערה גדולה מניחים את הבשר הטחון, אורז, כוסברה, פטרוזיליה, נענע, בצל, שום, כורכום, מלח ופלפל ולשים היטב בידיים במשך כ-5 דקות, עד לקבלת תערובת מגובשת ואחידה.
4 מחלקים את התערובת ל-15-12 כדורים מהודקים היטב. מניחים את כדורי הבשר בין הלפתות שבסיר הרוטב. הרוטב צריך להגיע למחצית מגובה הכדורים. אם חסרים נוזלים, מוסיפים מים רותחים. מביאים לרתיחה מתונה ומבשלים את הכדורים במשך כ-10 דקות. מכסים את הסיר ומבשלים במשך 40 דקות. חשוב מאוד לא להפוך או לערבב את הכדורים או להרים את מכסה הסיר במהלך זמן הבישול.
5 בתום הבישול יתגלו כדורי בשר זהובים וארומטיים שצימחו להם קוצי אורז פרועים. מגישים חם.
* הכדורים יישמרו בקירור במשך כמה ימים. אם הם ספגו את כל הרוטב אפשר להוסיף עוד נוזלים לסיר לפני החימום מחדש.