מניחים את כל חומרי הקציצות בקערה ולשים עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה. צרים מהתערובת כדורים בגודל אגרוף קטן. משטחים כל כדור לעיגול שטוח בעובי סנטימטר. מעל כל עיגול מפזרים בנדיבות פיסטוקים שלמים. מגלגלים כל עיגול למעיין נקניקייה שמנה ומהדקים בידיים רטובות. מושחים את הנקניקיות במעט שמן. הרוטב פותחים את רסק העגבניות במעט מים ומעבירים לסיר רחב, מוסיפים את העגבניות ואת שתי כוסות המים, ממליחים מפלפלים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכניסים פנימה בזהירות את הנקניקיות ומבשלים כעשרים דקות. בתום הבישול מוסיפים את הלימון או החומץ ומערבבים. (האש בשלב הזה כבויה משום שטעמם של החוצץ או הלימון נפגמים ברתיחה חזקה)