1 שמים את קוביות הבשר בסיר לחץ עם הגזר, הבצל, עלה הדפנה והפלפל השחור. מכסים במים עד ס"מ מעל גובה הבשר, מביאים לרתיחה ומבשלים 45 דקות. אם אין סיר לחץ – מבשלים בסיר רגיל כשעתיים.
2 מוציאים את הבשר ושומרים את מי הבישול.
3 פורסים את שבעת הבצלים לפרוסות עבות בצורת ירח. מערבבים את שני השמנים ומטגנים שלושת רבעי מכמות הבצל. את הרבע הנותר שומרים בצד.
4 כשהבצל מתחיל להזהיב מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב. מוסיפים את קוביות הבשר.
תבלינים | צילום:
בני גם זו לטובה, mako אוכל
5 מסננים את מי הבישול של הבשר ומוסיפים לסיר רק עד גובה הבשר (לא יותר!).
6 מניחים מלמעלה את רבע הכמות של הבצל המטוגן ששמרנו בצד.
7 מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה 3 שעות וחצי (לחלופין, אפשר להכניס לתנור שחומם ל-180 מעלות בטורבו לשעה וחצי-שעתיים, ואפשר גם לבשל על הפלטה לילה שלם).
* אם רוצים בשר פחות שומני אפשר להחליף את האסאדו בצלי כתף (מס' 5). במקרה כזה מבשלים את הנתח בשלמותו, ורק לאחר מכן פורסים אותו.