1 מבשלים את תפוחי אדמה בקליפתם למשך 20 דקות, מוציאים ומעבירים לתבנית אפייה.
2 מחממים תנור ל-180 מעלות ומכניסים את תפוחי האדמה ל-15 דקות נוספות. מוציאים לצינון.
3 מגררים בפומפייה גסה 3 בצלים. מקלפים את תפוחי האדמה ומגררים באותו אופן.
4 מוסיפים את הביצים תוך ערבוב (עדיף בידיים) אחת אחת, עד שהן נעלמות במסת תפוחי האדמה. מוסיפים כף מלח וכף פלפל שחור. מערבבים שוב ומניחים לחצי שעה במקרר.
5 מערבבים היטב את הבשר הטחון עם קבב הכבש.
6 קוצצים את הבצל הנותר ומטגנים בשמן זית במחבת רחבה. מעבירים לקערה ומטגנים (באותה מחבת) את הבשרים, גם כן בשמן זית, עד שהם משחימים.
7 מערבבים בקערה גדולה את הבצל המטוגן והבשר המוכן יחד עם החרדל, טועמים ומתקנים תיבול.
8 מחממים תנור ל-230 מעלות ומכניסים את העגבניות השלמות למשך 7 דקות, או עד שקליפתן נפרדת ומשחימה קלות.
9 יוצקים את שמן הקנולה בתבנית עמוקה רחבת שוליים, מניחים שכבה ראשונה של תפוחי אדמה ומשטחים. מניחים מעל את תערובת הבשר הטחון ומשטחים. מכסים בשכבה נוספת של תפוחי אדמה.
10 מחממים תנור ל-200 מעלות ומכניסים את הקאוז'דה ל-45 דקות, עד שהיא מתקשה ומשחימה.
11 מניחים לצינון של כשעה. פורסים את הקאוז'דה ומגישים עם עגבנייה צלויה. אם נשאר ממרח פפרד אפשר בהחלט להוסיף גם אותו.