1 מטגנים ב-2 כפות שמן את הבצל. מוסיפים כפית סוכר, קורט מלח, פלפל שחור וכף סילאן עד שהבצל מתרכך ומשחים.
2 שופכים תכולת המחבת לסיר החמין (רצוי סיר בישול איטי). 3. על שכבת הבצל שמים בשולי הסיר את חצאי ראש השום. 4. מניחים מעל את שכבת הבשר ומתבלים במלח ופלפל. 5. מפזרים למעלה את השעועית (שעועית אזוקי או שעועיות בומבה לבנות). מתבלים במלח ופלפל. 6. מעל מניחים תפו"א, מלח ופלפל. 7. בכוס מים רותחים ממיסים 2 כפות סילאן וכף שטוחה מלח ושופכים לסיר. משלימים במים רותחים עד כיסוי ועוד 2 ס"מ מעל התכולה. 8. מפזרים ביצים שהורתחו מעט קודם לכן ומכסים.
9 מכניסים לתנור על חום גבוה. 10. לאחר שעה או כשהולכים לישון - מעבירים לחום נמוך ונותנים לעסק להתבשל ולהשחים עד שמגיעים האורחים.
11 את הקישקע ניתן לקנות מראש מבושל ולהוסיף אותו בבוקר לסיר, או לא מבושל ולהניח אותו בסיר כבר בתחילת הבישול.
12 נוזלים מיותרים ניתן להוציא בעזרת מצקת, אם רוצים שהתבשיל ייצא יבש יותר (לא חובה).
13 במהלך הבישול מומלץ לתקן תיבול מידי פעם אם צריך (טועמים מנוזלי הבישול/תפו"א ובודקים אם חסר מלח).