* לתבנית הגשה, מלבנית או עגולה, עדיף מפיירקס או מחרס
1 מחממים תנור ל-200 מעלות.
2 מכינים את כדורי הבשר: מבשלים את קוביות הבטטה בסיר קטן עם מים עד לכיסוי במשך כ-10 דקות, עד שהן מתרככות. מסננים ומצננים, מועכים למחית. מעבירים את מחית הבטטה לקערה עם שאר המרכיבים של כדורי הבשר. לשים היטב ומניחים במשך 30 דקות במקרר.
3 מכינים את הבורגול: שמים את הבורגול בקערה ויוצקים עליו מים רותחים עד לכיסוי. משהים במשך 10 דקות עד שהבורגול רך והמים נספגו. אם נותרו מים בקערה, מסננים את הנוזלים העודפים. מחזירים את הבורגול המסונן לקערה ומוסיפים את עלי המנגולד, השום, הפטרוזיליה, מיץ הלימון, שמן הזית, המלח והפלפל. מערבבים וטועמים.
4 מרכיבים את המנה: מעבירים את הבורגול והמנגולד לתבנית האפייה ומשטחים. אין צורך בנייר אפייה. יוצרים בידיים רטובות קציצות מעיסת הבשר בגודל של כדורי פלאפל ומניחים בתבנית על הבורגול. אפשר להכניס אותן ממש לתוך הבורגול.
5 מכסים בנייר כסף ואופים במשך 40-35 דקות עד שהקציצות מוכנות.
גיוונים:
- בורגול אפשר להחליף בפריקי
- מנגולד אפשר להחליף בתרד
- בטטה אפשר להחליף ב-150 גרם דלעת
- בשר בקר טחון אפשר להחליף בעוף טחון (עדיף פרגיות ולא חזה)
המתכון מתוך הספר "תאנים צלויות ועדשים כתומות - אוכל שעושה שינוי", כרמית אלקיים, הוצאת לאנצ'בוקס.