1 מחממים קדירה או סיר רחב וצולים את הנתח בשמן זית מכל הכיוונים כרבע שעה, עד שהוא מזהיב יפה. מוסיפים את הירקות, מתבלים במלח ופלפל ומזהיבים גם אותם 5 דקות. מוסיפים עשבי תיבול ותבלינים.
2 יוצקים לקדירה את היין ומאדים 2-3 דקות להתנדפות האלכוהול.
3 יוצקים את המים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים שעתיים וחצי-שלוש עד שהבשר רך. טועמים את הרוטב ומתקנים את התיבול. עד כאן ניתן להכין מראש.
4 לפני ההגשה מחממים את הנתח ברוטב. מוציאים את הנתח לצלחת ומצמצמים את הרוטב על ידי בישול עד למרקם סמיך. טועמים ומתקנים תיבול.
5 מגישים את הרוטב לצד הנתח, ופורסים בהגשה.
פילה מדומה | צילום:
נמרוד סונדרס, mako אוכל
** מי שאוהב חיתוך משורטט ואחיד יגלה שפריסה של נתח קר היא הקלה והנוחה מכולן, אז אם האחידות חשובה לכם - קודם פרסו את הנתח ורק אז חממו.