1 קובנייה: משרים את הבורגול במים פושרים כרבע שעה, סוחטים ומסננים את המים היטב. משרים את הפלפלים היבשים במים חמים כחצי שעה, סוחטים מהם את עודפי המים ומעבירים לקערה יחד עם הבורגול הסחוט. מכניסים פנימה בצל יבש קצוץ גס, פלפל חריף, כמון, פפריקה, מיורן ומערבבים. מעבירים למכונת בשר וטוחנים את תערובת הבורגול פעמיים במכונה. מעבירים את הבורגול למשטח עבודה ומשמנים את הבצק עם מעט שמן זית תוך כדי לישה של כחמש דקות עד שמתקבל בצק חלק ואחיד. קוצצים את הבשר לקוביות קטנות ככל האפשר ומערבבים אותו יחד עם הבורגול. לשים את הבשר והבורגול יחד על משטח העבודה תוך הוספה של שמן זית עד שהמרכיבים מתאחדים (הקוב הנייה אוהבת שמן זית חשוב להוסיף את השמן בהדרגה תוך לישה מתמדת) . טועמים ומתקנים תיבול לשיפור וחידוד הטעמים ניתן להוסיף עוד שמן זית לתערובת.
2 מלית: קוצצים את אגוזי המלך ומוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים. מתבלים בשמן זית ומלח ומניחים בקערה.
3 הכנת כדור הקובה: משמנים חתיכה של ניילון נצמד במעט שמן זית. מניחים כדור קצת יותר קטן מכדור טניס של הקוב הנייה. משטחים את הכדור לדיסק בעובי חצי סנטימטר, מניחים במרכזו כף של מלית עשבי התיבול והאגוזים. אוספים את קצוות הניילון הנצמד וסוגרים ומהדקים את הקובה ליצירת כדור. מניחים במקרר עד להרכבת המנה.
4 מחית פלפלים: משרים את הפלפלים במים חמים לפחות חצי שעה. סוחטים וטוחנים במטחנת בשר יחד עם השום ומעט שמן זית. מתבלים במלח ומעט כמון.
5 ויניגרט שום: מכניסים את כל החומרים לקערה ובעזרת מערבל ידני מערבבים את הנוזלים עד שמתקבלת אמולסיה והרוטב הופך לסמיך. מתבלים במלח.
6 צ'יפס חוביזה: מחממים שמן במחבת עמוקה, מכניסים את עלי החוביזה (שוטפים ומייבשים אותם היטב לפני הטיגון) ומטגנים כחצי דקה מכל צד עד שהעלה הופך לירוק שקוף (אם הוא הופך לחום סימן שהוא נשרף, העלה חייב להישאר ירקרק בתום הטיגון), מוציאים את העלה בעדינות רבה ומניחים על נייר סופג וממליחים במלח גס.
7 הרכבת המנה: בצלחת הגשה מניחים 2 כפות מהוויניגרט עליו מניחים את כדור הקובה. בעזרת 2 כפיות יוצרים קנל (צורה מאורכת המתקבלת מעיצוב ב-2 כפיות של חומר) של ממרח פלפלים ומניחים מעל הכדור. מעמידים עלה אחד של חוביזה מטוגנת מעל לממרח הפלפלים ומגישים מיד.
*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים