קציצות בקר ברוטבמתכון לקציצות בקר ביתיות ברוטב עגבניות עשיר. מנה בריאה וקלה להכנה. מומלץ להגשה לצד קינואה![]()
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל |
לכל אמא קציצות קצת שונות. יש את המטוגנות ויש אלה שבושלו ברוטב. כמובן שמבחינה בריאותית כדאי לבשל את הקציצות ולא לטגן אותן. אז הנה מתכון של קציצות ברוטב, די פשוט, בלי תוספת של פירורי לחם או חלה ובלי תוספת שמן. ברוטב עצמו הוספתי מעט חלב קוקוס (פרווה כמובן), שנתן טוויסט מענין למנה. מי שלא מתאים לו טעם של חלב קוקוס יכול פשוט לוותר עליו.
ואם כבר עושים מזה ארוחה, אז למה לא לזרוק גם כמה ירקות לרוטב? אני שמתי תפוחי אדמה וגזרים, אבל כל ירק אחר יכול להשתלב בברכה: בצל, בטטה, סלרי, קולורבי, שורשים למיניהם ועוד. המצרכים :לרוטב:
לקציצות:
לתוספות בסיר:
אופן ההכנה:1 שמים בסיר בינוני-גדול את כל מרכיבי הרוטב ומביאים לרתיחה. 2 בינתיים מכינים את הקציצות: מעבדים במעבד מזון את הבצל, הגזר ועשבי התיבול. 3 בקערה גדולה מערבבים היטב את הבשר עם תערובת הבצל והגזר ועם התבלינים. יש ללוש את התערובת היטב כדי שהקציצות לא יתפרקו. 4 בידיים רטובות יוצרים קציצות בגודל כדור פינג-פונג, מכדררים ומניחים בעדינות בזו אחר זו את הקציצות בסיר הרוטב הרותח. 5 לאחר שמניחים את כל הקציצות מחכים שהרוטב יגיע שוב לרתיחה והופכים אותן (במידה והרוטב לא מכסה את הקציצות מלמעלה). 6 מוסיפים את תפוחי האדמה והגזרים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה במשך 40 דקות. 7 מומלץ להגיש על מצע של דגן מלא (בתמונה - קינואה). הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|