המצרכים :לרוטב:
לקציצות:
אופן ההכנה:1 מתחילים ברוטב: חותכים את הבצל לשניים ופורסים דק. מטגנים כמה דקות בשמן זית עם הסלרי. 2 חותכים את הסלקים לרבעים. חותכים שלושה מהרבעים לפרוסות בעובי חצי ס"מ בערך, מוסיפים לסיר וממשיכים לטגן. את הרבע שנשאר שומרים לקציצות. 3 מוסיפים לסיר מלח, פלפל שחור, מיץ לימון, את שאר התבלינים והסוכר. מוסיפים רסק עגבניות וארבע כוסות מים, מערבבים הכל ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול. מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומניחים לרוטב להצטמצם. לבלוג של אפרת - יאללה תנוחי למתכון קציצות קיפודים של רותם ליברזון 4 בינתיים מכינים את הקציצות: מגררים את רבע הסלק שנשאר בפומפייה. מערבבים את כל החומרים חוץ מהאורז, ולשים היטב. מכניסים למקרר לחצי שעה של התייצבות (לא חובה). 5 מוסיפים את האורז ומערבבים מעט, רק עד שהוא נטמע באופן שווה בתערובת. נזהרים שלא יישבר. 6 טועמים שוב את הרוטב ומתקנים תיבול. אם הוא סמיך מדי אפשר להוסיף מעט מים, אבל לא יותר מדי - כי אם הרוטב יכסה את כל הקציצה האורז לא יהפוך לקוצים. 7 יוצרים קציצות בגודל שאוהבים ומניחים ברוטב. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים 30-40 דקות. |