מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מתכוני בשר

קדירת חג של כתף עגל

מנה חגיגית של כתף עגל עם בצלצלים בתיבול של סילאן ולימון

|אדום אדום| פורסם16:29
קדירת חג של כתף  עגל , בצלצלים , סילאן ולימון   (צילום: דניאל לילה, אדום אדום)
צילום: דניאל לילה, אדום אדום

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים ורבע
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • 6 נתחים של 120 גר' חתוכים מכתף מרכזית של עגל טרי

  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 5 כפות שמן זית
  • 2 ענפי רוזמרין טרי
  • 250 גר בצלצלי שלוט קטנים קלופים
  • ראש ג'ינג'ר פרוס גס עם הקליפה
  • כוס יין לבן
  • כוס וחצי ציר עגל ( ניתן ממשחה )
  • 5-7 כפות סילאן
  • סרט קליפה של לימון צהוב
  • לעיטור: בצל ירוק

לסלט:

  • אפונת שלג

  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל גרוס
  • פקאן מסוכר גרוס

אופן ההכנה:

1עוטפים את קוביות הכתף בשמן זית ומתבלים, מחממים סיר כבד וצורבים משני צדי הנתחים להשחמה, מוסיפים את היין מאדים מעט ומוסיפים את הנוזל.

2מבשלים כשעה ורבע, מוסיפים את הבצלצלים הג'ינג'ר הסילאן וסרט הלימון.

3מבשלים כשעתיים נוספות בתנור מחומם מראש ל- 165 מעלות או בסיר מכוסה על כיריים בלהבה נמוכה. בסיום להשלים טעמים.

4סלט: מחממים בסיר מים עם מעט מלח, חולטים את האפונה לדקה , מסננים ומערבים עם שאר מצרכי הסלט.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il