1 שמים את החצילים בתנור או צולים על אש גלויה.
2 חותכים את הכבש לקוביות קטנות מאוד ומנקים קצת מהשומן. מטגנים כ-6 דקות ומוסיפים את הבצל. אחרי דקה מוסיפים את השום ואז את העגבניות, הרסק, ציר הבשר, מלח, פלפל, תימין ואורגנו.
3 מבשלים ומוסיפים את הפלפל חריף.
4 מקלפים את החצילים המוכנים. במחבת שמים את השמן והקמח. כשהרביחה רותחת, מוסיפים את החצילים וציר הבשר ומבשלים יחד כמה דקות. מוסיפים מלח.
5 מסדרים את החצילים בצלחת הגשה ואת הכבש באמצע, מפזרים שמן זית ומיץ מהעגבניות.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.