1 השווארמה: מתבלים את הנתחים מלבד בשר הכבש הטחון בגראם מסלה, כמון, מלח ופלפל שחור. לבשר הטחון מוסיפים צ'ילי קצוץ, כוסברה, צנוברים , מלח, פלפל שחור ומעט כמון. לשים את התערובת של הבשר כחמש דקות (הלישה חשובה מאוד על מנת לאחד את הבשר כדי שלא יתפרק כשבונים את הקציצה על השיפוד). משפדים את הנתחים לסירוגין (כבש, פרגית, שומן, קציצת כבש) ושמים על מתקן השווארמה לשעה. חשוב מידי פעם מברישים את הנתח עם מעט שמן זית.
2 לפטיר: שופכים כמות נדיבה מאוד של שמן זית על משטח העבודה. לוקחים כדור בצק ומניחים אותו על השמן. מתחילים לרדד לעלה דק. מקפלים את הבצק בדומה לקיפולים שמבצעים כאשר מכינים בצק עלים. נותנים לבצק לנוח פעם אחת ומרדדים אותו לעלה דק מאוד.
3 מכניסים את הפטיר לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים ב-250 מעלות כחמש דקות (עד שמתחילים לראות נקודות חומות על פני הפטיר), הופכים את הפטיר ואופים עוד 2-3 דקות להשחמה של הצד השני. מוציאים מהתנור ומיד מרטיבים את הפטיר במעט מים ושמן זית על מנת להחזיר לפיתה את הלחות שאבדה באפייה והיא תחזור להיות רכה ולא קריספית.
4 לסלט עגבניות: מניחים פלפל אחד על אש גלויה ומשחימים אותו, מסירים מהאש ומניחים בצד לקירור. חוצים את העגבניות לאורכן, מוסיפים את שן השום המעוכה, פלפל חריף קצוץ דק שמן זית, מלח ,מעט מיץ לימון ומערבבים את הסלט בידיים היטב.
5 לבצל עם סומאק: מערבבים את החומרים יחד בידיים תוך מעיכה קלה של הבצלים.
6 לרוטב יוגורט: מערבבים את כל החומרים יחד ומעבירים את התערובת לכד.
7 להרכבת המנה: בעזרת סכין חדה פורסים את השווארמה לפרוסות דקות מאוד. מניחים את הלחם בצלחת מעליו השווארמה, ערימת העגבניות, הפלפל החריף הקלוי והבצל עם הסומאק ולצדם מניחים את הכד עם היוגורט. *מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים