הכנת רוטב עגבניות בסיסי: כדאי להכין כמות גדולה, ולשמור בצנצנות מעוקרות לתקופה ארוכה. רוטב שמתאים לפסטה, לפיצות, לדגים. בקיצור להכל.
1 פוצעים בידיים את העגבניות כך שייפתחו מעט. 2. דוחסים את העגבניות לסיר כבד וזורים מעל את המלח. 3. מכסים את הסיר ומבשלים במשך שעתיים כשמדי פעם מערבבים. 4. טוחנים את הרוטב במעבד מזון, מסננים ומאפסנים.
הכנת הקציצות: 1 מכניסים למעבד מזון: 2 סוגי בשר + ביצים + מלח ומעבדים במהירות גבוהה. 2. מעבירים את התערובת לקערת ערבוב. 3. מוסיפים: בצל, קליפת לימון, פטרוזיליה, פירורי לחם. 4. בידיים משומנות צרים כדורים קטנים ועורכים על צלחת. 5. בסיר מביאים לרתיחה את רוטב העגבניות הבסיסי. 6. מוסיפים: מים, שום, סוכר אם צריך. 7. מחליקים פנימה את הקציצות. 8. מנמיכים להבה ומבשלים חצי שעה. 9. רגע לפני סיום הבישול מוסיפים פנימה בזיליקום.