1 בסיר גדול ורחב מסדרים שכבות של פרוסות ירקות לפי הסדר: בצל, מעל עגבניות, מעל תפוחי אדמה ומעל חציל. בין השכבות ממליחים ומפלפלים מעט.
2 פורסים תפוחי אדמה וחציל לפרוסות בעובי של כ-2-3 ס"מ, ובכל פרוסה עושים חתך באמצע כמעט עד הסוף (שיהיה מעין סנדוויץ' שהסוף שלו דבוק). ממליחים את הפרוסות לריכוך.
3 שמים במעבד מזון את חומרי הקציצות חוץ מהבשר וקמח המצה, מעבדים עם להב מתכת עד לקבלת עיסה ומוסיפים אותה לבשר. לשים בידיים. אם מרגישים שהתערובת רטובה מדי מוסיפים מעט קמח מצה או פירורי לחם.
4 לוקחים מעט מתערובת הבשר ומגלגלים לקציצה עגולה (בגודל כדור פלאפל גדול). דוחפים אותה באמצע של פרוסת תפוח אדמה, וממשיכים כך עם כל תערובת הבשר וכל פרוסות הירקות (אפשר להכין גם קציצות ללא ירקות, או למלא פרחי כרובית, תחתיות ארטישוק, קישואים עגול, בצלים או עגבניות).
5 מחממים מחבת עמוקה עם שמן. מערבבים טוב את הביצים עם רסק העגבניות וממליחים.
6 מקמחים את הקציצות, טובלים בתערובת הביצה, מטגנים בשמן החם עד שמשחים מצד אחד, הופכים ומטגנים עד השחמה גם בצד השני.
7 מסדרים את הקציצות המטוגנות בשכבות על הירקות בסיר: בתחתית אלו עם תפוחי האדמה, מעליהן הקציצות הריקות ולמעלה אלה עם החציל.
8 בסיר קטן מחממים ככוס משמן הטיגון (לא חובה אבל מומלץ) עם 2 קופסאות רסק עגבניות, מלח, פלפל שחור והרבה קינמון (2-3 כפות מינימום). מערבבים טוב ומוסיפים לאט כליטר מים רותחים.
9 שופכים באטיות את הרוטב על הקציצות, ואם צריך מוסיפים מעט מים רותחים שיגיעו כמעט עד גובה הקציצות.
10 מסדרים מלמעלה את גבעולי הסלרי ומפזרים מעט פלפל שחור. מביאים לרתיחה, מכסים חלקית ומבשלים על אש בינונית (שירתח כל הזמן) כ-3 שעות, עד שרוב הנוזלים נספגים (מומלץ לבשל על פלטה, למניעת שריפת התחתית).