1 מערבבים את מרכיבי הקבב בקערה ולשים כ-5 דקות. מחלקים ל-12 כדורים.
2 משמנים תבנית מאפינס במעט שמן זית. ממלאים את השקעים עד הסוף בתערובת הבשר תוך כדי דחיסה וצולים ב-220 מעלות 15-20 דקות, עד שהקציצות שחומות ומוכנות במרכזן.
3 רוטב העגבניות: מחממים סיר עם מים וחורצים X בתחתית של כל עגבנייה. מכניסים את העגבניות למים הרותחים לדקה-שתיים, ומוציאים לקערה עם מים קרים. מקלפים את העגבניות וקוצצים לקוביות.
4 מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים קלות את השום והפלפל החריף. מוסיפים את העגבניות ומתבלים במלח, פלפל שחור ופפריקה. ממשיכים לטגן את העגבניות ולצמצם את הנוזלים כ-20 דקות על אש נמוכה, עד שמתקבל רוטב עגבניות סמיך בדומה לשקשוקה.
5 מפזרים את המלח הגס בתבנית התנור ומסדרים עליו את תפוחי האדמה. אופים ב-220 מעלות עד שתפוחי האדמה רכים ושחומים מבחוץ (במקרה של תפוחי אדמה קטנים מאוד זה לוקח כחצי שעה). מוציאים מהתנור ולוחצים על תפוחי האדמה מהבסיס על מנת לבקע אותם, בדומה למה שרואים בתמונה.
6 מניחים בצלחת מעט מרוטב העגבניות, עליו מניחים את הקבב ועליו את תפוח האדמה. מפזרים מעט מלח גס ומגישים.
>> בשבוע שעבר חגגנו פה עם הגולאש של צילה מ"מאסטר שף"
>> והנה חטיפי מרשמלו הכי קלים בארץ