1 השווארמה: קוצצים את השומר יחד עם הבצל והצ'ילי במעבד המזון. מניחים את נתחי הבשר בקערות נפרדות ומשמנים את הנתחים היטב בשמן הזית. מוסיפים לכל הנתחים מיץ לימון, מלח ופלפל ומעסים את הבשר. לקערת נתחי האנטרקוט מוסיפים פלפל אנגלי, קינמון ואגוז מוסקט. לקערת נתחי הכבש מוסיפים זרעי שומר, פפריקה, שבבי צ'ילי וכמון. לקערת נתחי ההודו מוסיפים את השומר הבצל והצ'ילי שקצצנו במעבד המזון ואת הדבש. משחילים את נתחי הבשר לסירוגין על שיפוד השווארמה ומסיימים בנתחי שומן הכבש והבצל הסגול. מפעילים את מכונת השווארמה ומידי 15 דקות מברישים את השיפוד בתערובת של שמן זית, דבש, שבבי צ'ילי, כמון, מלח ופלפל.
2 לכרוב אדום חמוץ מתוק: במחבת מחממים שמן, סוכר ומלח על אש בינונית עד שהסוכר והמלח נמסים. מוסיפים את הבצלים והתפוחים ומטגנים עד לקרמול. מוסיפים למחבת את זרעי החרדל, הקימל, מלח ופלפל, מטגנים כדקה ומוסיפים אליהם את הכרוב הקצוץ. מערבבים את הכרוב ונותנים לו להתרכך מעט, מוסיפים למחבת את הנוזלים ומקל הקינמון. מנמיכים את האש ונותנים לכרוב לבעבע עד שרוב הנוזלים מתאדים. בשלב הזה טועמים ובמידה והכרוב חמוץ מידי מוסיפים מעט מאוד סוכר. מוסיפים את גרידת התפוז כעשר דקות לפני הסוף.
3 השומר הצלוי: מערבבים את השומר הקצוץ לרבעים ביחד עם כל החומרים ומכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות עד שהשומר מזהיב ומתרכך מעט.
4 לריבת בצל וצ'ילי: קוצצים את הבצל והצ'ילי דק מאוד. שמים במחבת ביחד עם המים והסוכר. מבשלים על חום נמוך עד לקבלת ריבה סמיכה.
5 הטחינה: במעבד מזון מערבבים יחד את המרכיבים עד לקבלת טחינה בעלת מרקם סמיך. *מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים