1 קוצצים את הלחמנייה במעבד מזון ומערבבים עם היין.
2 בקערה בינונית מערבבים בעדינות את הבשר, פירורי הלחם עם היין והבצל המגורר. מערבבים עד שעיסת פירורי הלחם נטמעת בבשר ולא מעבר. מתבלים במלח ובפלפל גרוס.
3 יוצרים המבורגרים בקוטר כ-10 ס"מ וגובה כ-2 ס"מ (מומלץ להשתמש ברינג ולדחוס מעט את התערובת). מכסים ומעבירים למקרר עד השימוש.
4 מחממים גריל ל-250 מעלות. מומלץ לנקות את הרשתות בבצל ומעט שמן כשהגריל חם.
5 צולים את ההמבורגרים 3-4 דקות מכל צד, עד שהם מזהיבים ומגיעים למידת עשייה מדיום. אם רוצים את ההמבורגר עשוי לגמרי, מעבירים לכמה דקות לרשת העליונה או מנמיכים את האש.
6 צולים מעט את הלחמניות על האש הפתוחה ומרכיבים את ההמבורגר: מניחים את בסיס הלחמנייה הקלויה ועליו כמה עלי חסה. מורחים רטבים שאוהבים ומניחים 2-3 פרוסות עגבנייה. מניחים מעל את ההמבורגר החם, מרטיבים בעוד רוטב מעל וסוגרים בחצי השני של הלחמנייה. אוכלים חם.