1 החומוס: מבשלים את החומוס והבצל והשום עד שמתרכך. מסננים. שומרים חלק מהמים בצד טוחנים במערבל עד שמשיגים מרקם חלק. מוסיפים את הטחינה, מיץ לימון כמון ומעט ממי הבישול עד שמקבלים את המרקם הרצוי.
2 הסלסה: טוחנים במעבד מזון את כל מרכיבי הסלסה עד קבלת המרקם הרצוי.
3 הצלעות: מפלפלים וממליחים את הצלעות ומפזרים גם פלפל שאטה. מעבירים למחבת גדולה עם שמן זית וחמה וסוגרים מכל הצדדים. מעבירים את הצלעות לתבנית ואל תנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות לכ-17 דקות. לאחר האפייה מוציאים ומניחים בצד לכמה דקות.
4 בינתיים, חותכים את הסלקים לשמיניות ומזגגים אותם במחבת בה סגרנו את הצלעות יחד עם יין לבן.
5 בצלחת גדולה מניחים 2-3 כפות גדושות של חומוס עם נגיעה נדיבה של סלסה. לצד החומוס מניחים את שדרת הצלעות שחתכנו ואת הסלקים ובצלי השאלוט המזוגגים, ומעל את הרוטב המצומצם שנשאר במחבת עם הסלקים.
*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים