1 בקערה רחבה מערבבים את האורז עם האגוזים, השקדים הפיסטוקים והערמונים. מוסיפים את כל התבלינים מערבבים ולבסוף מוסיפים את שמן הזית, מערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה. 2. ממלאים את העופיונים בתערובת האורז וסוגרים בעזרת קיסם. 3. מניחים את העופות בסיר רחב שיכיל אותם בנוחות. יוצקים לסיר מים רותחים עד כדי כיסוי העופות. מניחים את הסיר מעל להבה גבוהה ומביאים לרתיחה. 4. ברגע הרתיחה מנמיכים את הלהבה ללהבה בינונית ומבשלים את העופיונים כחצי שעה. 5. מחממים את תנור האפייה לחום של 200 מעלות. 6. לאחר הבישול מוציאים את העופיונים מהנוזל. את הנוזל מסננים ושומרים בצד. 7. מעבירים את העופות לתבנית, מושחים אותם במעט שמן זית וצולים בתנור במשך כעשרים דקות עד שהעופות שחומים.