1 מרוקנים את בשר החצילים למסננת ונותנים לו להגיר נוזלים.
2 להכנת רוטב העגבניות: פורסים את השום והפלפל, חותכים את העגבניות לקוביות גסות. מחממים בסיר שמן זית, מטגנים קלות את הפלפל, מוסיפים את השום לטיגון מהיר ומצרפים את העגבניות. ממליחים ומכסים. מבשלים על אש בינונית 5-10 דקות.
3 להכנת הקציצות: קוצצים בצל ופטרוזיליה, מערבבים בקערה את הבשר, החצילים, הלחם, הבצל והפטרוזיליה, מלח ופלפל. יוצרים קציצות, מטגנים בשמן זית ומוציאים. מכניסים את הקציצות המטוגנות לסיר עם רוטב העגבניות. מבשלים יחד 5 דקות.
4 להכנת לחם אבוד: מחממים תנור ל-170 מעלות. פורסים את הלחם לפרוסות עבות וקולים בתנור שחומם מראש כ-8 דקות עד שמזהיב. חותכים את הלחם לקוביות, מכניסים לקערה ומערבבים עם שאר החומרים.
5 להרכבת המנה: מניחים במרכז הצלחת ערמת לחם אבוד. יוצקים את הרוטב והקציצות ומעט טחינה. מניחים את התבשיל מסביב ללחם. יוצקים מעל טחינה ופטרוזיליה קצוצה ומגישים.