מכדררים: קציצות במבהתאמינו או לא, אבל כל הטעם בקציצות האלו לא מגיע מתבלינים, אלא מבמבה וחמאת בוטנים. מתכון למכורים בלבד
צילום: מיכל פדלון ועדי עמנואל, salt & padli
|
המתכון הזה נולד ביום בהיר אחד, כשרציתי להכין קציצות מעניינות ולא היה קמח בבית, רק במבה וביסלי גריל. טחנתי את שניהם ביחד (!) והוספתי לבשר הטחון, יחד עם ביצה ותיבול פשוט של מלח ופלפל. יצא נחמד. הוורסיה השנייה הייתה רק עם במבה, אבל הטעם לא היה מספיק דומיננטי. בוורסיה השלישית הגעתי לנחלה: הוספתי חמאת בוטנים שסגרה לי את הפינה. המצרכים (15 מנות):
אופן ההכנה:1 מפוררים את הבמבה. 2 מערבבים את כל החומרים בקערה. 3 בעזרת ידיים רטובות יוצרים קציצות עגולות. 4 מטגנים במחבת, רצוי בשמן קנולה, עד שהקציצות משחימות. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! *המתכון לקוח מתוך הבלוג salt & padli |