מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מתכוני בשר

נתחי ברווז ברוטב אסייתי

ברווז שלם שפורק ובושל במיציו, בגינג'ר וצ'ילי ביחד עם אטריות אודון. חגיגת טעמים אסייאתיים בחצי שעה עבודה

|מאסטר שף| פורסם19:02
ברווז ברוטב אסייאתי של עידו קרוננברג (צילום: דניאל בר און)
צילום: דניאל בר און

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • ברווז שלם

  • שמן לטיגון עמוק
  • כוס קמח מתובל במלח ופלפל
  • ג'ינג'ר
  • פלפל צ'ילי
  • שמן
  • כף דבש
  • 2 כפות סויה
  • 250 גרם דלעת חתוכה לקוביות
  • חבילת אטריות אודון

אופן ההכנה:

1מפרקים את הברווז ל-8 חלקים. ממלאים סיר במים, מכניסים את חלקי הברווז ומביאים לרתיחה של כחצי שעה. מקפים את הלכלוך שצף למעלה, מנמיכים וממשיכים לבשל עד שהבשר מתרכך, כ- 45 דקות. מוציאים ומפרקים את הבשר מהעצמות. שומרים את הציר.

2בסיר מחממים שמן עמוק, מקמחים את הבשר ומטגנים טיגון קצר. מוציאים ומניחים בצד.

3במחבת חמה שמים את הג'ינג'ר, הצ'ילי, והשמן, מוסיפים מעט מהציר ומעט דבש, מצמצמים, מוסיפים את הדלעת והבשר לערבוב קצר. מקרמלים קלות.

4בסיר עם מים רותחים מכניסים את אטריות האודון ומבשלים על אש קטנה עד לריכוך. מסננים, מוסיפים את נתחי הבשר המטוגנים, מכסים ברוטב ומוציאים לכלי הגשה. (אפשר להוסיף מהציר לפי הטעם).

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il