מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מתכוני בשר

שווארמה מנתחי כבש בשומן טלה

עזבו אתכם מפיתה או לאפה: שווארמה כבש עתירת שומן בתוך לחם כפרי ולצד סלט גזר וצנונית וסלט עגבניות חריף

|מאסטר שף| פורסם11:13
שווארמה כבש של מסרט וולדמיכאל (צילום: דניאל בר און)
צילום: דניאל בר און

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה ורבע
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

לשווארמה:

  • נתחי זנב טלה עתיר שומן (אליה)

  • 2 בצל
  • 3 כפות אבקת פלפל קאיין (פלפל חריף אתיופי)
  • מלח
  • פלפל
  • 300 גרם בשר צלעות כבש
  • 400 בשר כבש טחון
  • 300 נתחי כתף כבש
  • 1 פלפל ירוק חתוך לשניים
  • ענף רוזמרין

ללחם:

  • 7 גרם שמרים יבשים

  • 180 גרם מים פושרים
  • 1/2 כפית סוכר
  • 1/2 כפית מלח גס
  • 2 כפות שמן זית
  • 250 גרם קמח

לסלט גזר וצנוניות:

  • גזר

  • 4 צנוניות
  • כפית סוכר
  • 2 כפות חומץ יין לבן
  • 1/2 כפית מלח

לסלט עגבניות החריף:

  • 1 עגבנייה

  • 1/2 בצל שאלוט
  • פלפל ירוק חריף
  • 1/4 כפית מלח
  • כף שמן זית
  • 1/3 כף חומץ יין לבן
  • 2 כפות כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:

1השווארמה: ממיסים את האליה במחבת, קוצצים בצל אחד דק ומטגנים עד להשחמה. מתבלים בפלפל קאיין ומטגנים את הפלפל עד שטעמי הפלפל נפתחים. מתבלים את נתחי הבשר במלח ופלפל שחור.

2טובלים את הנתחים בתערובת הבצל עם האליה. חלק מתערובת הבצל והאליה מכניסים לתוך הבשר הטחון. מתחילים לשפד את הנתחים והבשר הטחון לסירוגין על השיפוד. לא לשכוח לשפד בין נתחי הבשר טבעות של בצל יבש ופלפל ירוק.

3תוך כדי בישול השווארמה מברישים את הבשר בשאריות הרוטב של האליה והבצל בעזרת ענף של רוזמרין.

4הבצק ללחם: בקערה מערבבים היטב את השמרים ביחד עם חצי מכמות המים הפושרים, מוסיפים סוכר ומכסים בצלחת. כעבור 10 דקות בודקים אם יש תפיחה (במידה ולא מכסים שוב ומחכים כמה דקות נוספות). בקערית נפרדת ממסים את המלח בעזרת יתר המים הפושרים. מוסיפים את שמן הזית ומערבבים. בקערה גדולה שמים את הקמח, מוסיפים את שתי התערובות ולשים היטב עד לקבלת בצק רך. מכסים למשך שעה-שעה וחצי. לשים שוב להורדת הנפח.

5הלחם: מחממים סיר עגול עד שהוא לוהט. מעצבים את הבצק בצורת כדור. מניחים את הכיכר בסיר הלוהט ומכסים את הסיר. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות. אופים כ-30 דקות. כעבור חצי שעה מורידים את המכסה ואופים כ-15 דקות נוספות. מוציאים מהתנור ונותנים ללחם להתקרר לטמפרטורת החדר. חותכים את הלחם באמצע ומוציאים את הליבה. לאחר הוצאת הליבה מורחים את פנים הכיכר בתערובת האליה והבצל.

6סלט גזר וצנונית: בפומפייה מגרדים את הגזר והצנון ומתבלים בסוכר, חומץ יין לבן ומלח.

7סלט העגבניות: קוצצים את העגבניות לקוביות, קוצצים את הבצל דק וגם את הפלפל החריף. מתבלים במלח, שמן זית וחומץ יין לבן. מפזרים כוסברה קצוצה למעלה.

8הרכבת המנה: מניחים את הכיכר על הצלחת, חותכים את השווארמה דק ומכניסים לתוך הכיכר. מניחים שתי תלוליות של הסלטים לצד הכיכר ומגישים חם.*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il