1 השווארמה: ממיסים את האליה במחבת, קוצצים בצל אחד דק ומטגנים עד להשחמה. מתבלים בפלפל קאיין ומטגנים את הפלפל עד שטעמי הפלפל נפתחים. מתבלים את נתחי הבשר במלח ופלפל שחור.
2 טובלים את הנתחים בתערובת הבצל עם האליה. חלק מתערובת הבצל והאליה מכניסים לתוך הבשר הטחון. מתחילים לשפד את הנתחים והבשר הטחון לסירוגין על השיפוד. לא לשכוח לשפד בין נתחי הבשר טבעות של בצל יבש ופלפל ירוק.
3 תוך כדי בישול השווארמה מברישים את הבשר בשאריות הרוטב של האליה והבצל בעזרת ענף של רוזמרין.
4 הבצק ללחם: בקערה מערבבים היטב את השמרים ביחד עם חצי מכמות המים הפושרים, מוסיפים סוכר ומכסים בצלחת. כעבור 10 דקות בודקים אם יש תפיחה (במידה ולא מכסים שוב ומחכים כמה דקות נוספות). בקערית נפרדת ממסים את המלח בעזרת יתר המים הפושרים. מוסיפים את שמן הזית ומערבבים. בקערה גדולה שמים את הקמח, מוסיפים את שתי התערובות ולשים היטב עד לקבלת בצק רך. מכסים למשך שעה-שעה וחצי. לשים שוב להורדת הנפח.
5 הלחם: מחממים סיר עגול עד שהוא לוהט. מעצבים את הבצק בצורת כדור. מניחים את הכיכר בסיר הלוהט ומכסים את הסיר. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות. אופים כ-30 דקות. כעבור חצי שעה מורידים את המכסה ואופים כ-15 דקות נוספות. מוציאים מהתנור ונותנים ללחם להתקרר לטמפרטורת החדר. חותכים את הלחם באמצע ומוציאים את הליבה. לאחר הוצאת הליבה מורחים את פנים הכיכר בתערובת האליה והבצל.
6 סלט גזר וצנונית: בפומפייה מגרדים את הגזר והצנון ומתבלים בסוכר, חומץ יין לבן ומלח.
7 סלט העגבניות: קוצצים את העגבניות לקוביות, קוצצים את הבצל דק וגם את הפלפל החריף. מתבלים במלח, שמן זית וחומץ יין לבן. מפזרים כוסברה קצוצה למעלה.
8 הרכבת המנה: מניחים את הכיכר על הצלחת, חותכים את השווארמה דק ומכניסים לתוך הכיכר. מניחים שתי תלוליות של הסלטים לצד הכיכר ומגישים חם. *מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים