1 בסיר בינוני מחממים את הציר והמים עד לרתיחה.
2 קולפים מפטריות השמפיניון הגדולות את הקליפה ואת התוכן ומשתמשים רק בחלק הלבן. קוצצים למלבנים קטנים ומטגנים בשמן זית כדקה. מעבירים למסננת. באותה מחבת מטגנים גם את פטריות השמפיניון הקטנטנות, אפשר להוסיף שמן, מוציאים ומצננים.
3 במחבת עמוקה מטגנים את הריזוטו עם חמאה. על אש בינונית מערבבים היטב כשלוש דקות ואז מוסיפים את היין, כשהיין מתאדה מתחילים להוסיף ציר, מצקת בכל פעם. מבשלים בין 16 ל-18 דקות, טועמים, כשאוהבים את המרקם מורידים מהאש. מוסיפים את הפרמזן, מלח ופלפל שחור ואת פטריות השמפיניון הקצוצות.
4 הרכבת המנה: במרכז צלחת עמוקה מניחים בכל פעם כף אחת מהריזוטו (לא גדושה מדי) עד שנוצרת ערימה של ריזוטו, בתוך הערימה שותלים את הפטריות הקטנות כשחלקן העגול כלפי מעלה.
*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים