1 לשים את כל חומרי הבצק יחד עד שמתקבל בצק אחיד והחמאה מתאחדת עם הבצק. הבצק לא אמור להיות דביק ורטוב מדי. אם צריך, מוסיפים מעט קמח. מניחים את הבצק בקערה, מכסים בניילון, ומשהים במקרר לשעות אחדות.
2 בינתיים מכינים מילוי: קולפים את הבצלים וקוצצים בינוני-גס. קוצצים את הפלפלים לקוביות קטנות. מחממים מחבת גדולה ורחבה ושופכים לתוכה את שמן הזית. מטגנים את הבצלים ואת הפלפלים הקצוצים עד שיזהיבו - לא על להבה גבוהה מדי, ותוך כדי ערבוב כדי שלא יישרפו ויהפכו למרים.
3 מוציאים את הבצלים ואת הפלפלים מהמחבת ומניחים במסננת. בינתיים קוצצים את בשר העגל בינוני-דק בעזרת סכין גדולה וחדה (אפשר להחליף את העגל בחזה עוף או בטלה קצוץ. אם משתמשים בחזה עוף, מומלץ להוסיף קורט זעפרן. בטלה - 2 כפות עלי אורגנו קצוצים דק).
4 מחזירים את השמן שהצטבר מתחת למסננת לתוך המחבת החמה, ומטגנים על להבה חזקה את הבשר, רק דקה-שתיים עד שהבשר "נסגר". מוציאים ומעבירים למסננת עם הבצל המוזהב. מעבירים את תערובת המילוי לקערה, ומתבלים במלח ים לפי הטעם. אפשר להוסיף מעט פלפל שאטה גרוס.
5 מחממים תנור ל-230 מעלות על חום סטטי (לא טורבו). מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים לשני חצאים. מרדדים על משטח מקומח לשני עיגולים דקים ורחבים (כמו פיתה) מניחים אחד על נייר אפייה מקומח שיושב על תבנית שטוחה, ומניחים מעל הבצק את המילוי בנדיבות. משטחים את המילוי באופן אחיד. מותירים 1 סנטימטר ברדיוס עיגול הבצק נקי ממילוי.
6 מניחים את עיגול הבצק השני שרידדתם מעל המילוי, וסוגרים את הקצוות יחד בתנועות קיפול באצבעות כמו שסוגרים בורקיטס. מברישים את החלק העליון בביצה מדוללת במים, ודוקרים את הבצק במזלג. אופים בתנור שחיממתם מראש ל-230 מעלות במשך כ-25 דקות, או עד שהאמפנדה מזהיבה והבצק אפוי היטב. מניחים להתקרר כ-15 דקות. חותכים משולשים כמו של פיצה, ומגישים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!