טבעות קישואים ממולאותכולנו מכירים קישואים ממולאים, גם אם מעולם לא הכנו כאלה בעצמנו, אבל קישואים ממולאים כמו אלה של עינב בובליל לא פגשנו, ובטח שלא אכלנו. עכשיו זה עומד סוף סוף להשתנות
עינב בובליל
| "לכבוד שבת קודש", הוצאה פרטית, רון יוחננוב תוכן והפקות בע"מ
| פורסם 02/11/23 13:44
צילום: נמרוד סונדרס, "לכבוד שבת קודש", הוצאה פרטית, רון יוחננוב תוכן והפקות בע"מ
|
המצרכים (5 מנות):
למלית:
לרוטב:
אופן ההכנה:1 מחממים את התנור ל-190 מעלות. 2 הרוטב: יוצקים לסיר בינוני את השמן ומחממים. מוסיפים את הבצל ומטגנים על אש גבוהה כ-4 דקות עד שהוא מזהיב. מוסיפים את כל התבלינים ואת הסילאן ומטגנים עוד כ-2 דקות. מוסיפים את העגבניות וכוס אחת מים, מתבלים במלח ופלפל, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית כ-30 דקות. 4 בינתיים מרוקנים את הליבה מפרוסות הקישוא וקוצצים דק. 5 המלית: מערבבים בקערה את כל המרכיבים. מוסיפים את ליבת הקישוא ומערבבים שוב. 6 יוצרים מהמלית קציצות בקוטר כ-4 ס"מ. ממלאים את פרוסות הקישואים בקציצות (הן יבלטו מלמעלה וזה בסדר). מניחים בתבנית. 7 יוצקים בעדינות את הרוטב מעל הקישואים הממולאים וסביבם. מוסיפים את יתרת המים. מניחים על תכולת התבנית נייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום, ואוטמים היטב. 8 אופים כשעה ועשרים דקות. מוצאים לרגע, מסירים את הכיסוי, מרטיבים את הקישואים והקציצות עם הרוטב. מחזירים לתנור ואופים עוד כעשר דקות. מוציאים. מפזרים את הפטרוזיליה או את הכוסברה. אם רוצים, מזלפים על הקציצה מעט דבש. מגישים. "לכבוד שבת קודש", הכריכה | צילום: נמרוד סונדרס, "לכבוד שבת קודש", הוצאה פרטית, רון יוחננוב תוכן והפקות בע"מהמתכון מתוך הספר "לכבוד שבת קודש". הוצאה פרטית, רון יוחננוב תוכן והפקות בע"מ. מחיר: 129 שקלים. |