1 להכנת הקציצות: שמים בקערה את כל החומרים (פרט לשמן) ומערבבים. בידיים רטובות צרים מהתערובת קציצות קטנטנות. מחממים במחבת את השמן ומטגנים את הקציצות משני הצדדים עד שישחימו.
2 להכנת הפילאף: מחממים במחבת שמן לטיגון חצי עמוק (בגובה 2 ס״מ) ומטגנים כל ירק בנפרד עד להזהבה: חציל, זוקיני, פלפלים ופטריות. מעבירים למסננת.
3 בסיר בינוני מחממים שמן זית מוסיפים בצל ומטגנים עד שיזהיב. מוסיפים את האורז ומטגנים 2 דקות, מוסיפים את הירקות המטוגנים, האפונה, עיטורי העגבניות, עשבי התיבול והתבלינים ומטגנים 3 דקות.
4 מוסיפים את מרק העוף הצח ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על אש נמוכה 20 דקות. מכבים.
5 מוסיפים לסיר את קציצות הבשר מכסים את הסיר ומשהים ל-10 דקות.
6 לפני ההגשה, מערבבים את תכולת הסיר ומעבירים לצלחת הגשה. מפזרים מעל צנוברים ופיסטוקים ומגישים.