1 דבר ראשון מכינים את הרוטב הבשרי: מטגנים את הבצל במחבת חמה עם מעט שמן זית, עד שהוא שקוף. מוסיפים את השום הכתוש ועלים משני גבעולי אורגנו טרי ומאדים כמה דקות.
2 מוסיפים את הבשר הטחון ודואגים שהוא יטוגן משני צדדיו, עד שישנה גוון (לא לבשל אותו יותר מכמה דקות).
3 מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מלח ופלפל, מערבבים ומניחים לרוטב לרתוח. מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה.
4 מכינים את הבסיס: מחממים תנור ל-200 מעלות.
5 מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. כשהפסטה מוכנה שופכים אותה למסננת, שוטפים במים קרים ומערבבים עם מעט שמן זית, כדי למנוע הידבקויות.
6 מעבירים את הפסטה לתבנית ומסדרים כך שתכסה את כולה.
7 מפזרים מעל את הקוטג' ומורחים בכיוון אחד בעזרת כף.
8 אחרי שרוטב הבשר עם העגבניות התקרר מעט, יוצקים אותו מעל הקוטג' והפסטה. מפזרים עלי אורגנו טריים.
9 מכניסים לתנור ל-20 דקות.
10 מוציאים את הלזניה מהתנור ומפזרים פרמזן. מחזירים לתנור לעוד 20 עד 30 דקות, עד שהלזניה משחימה יפה.
>> עוד מתכונים של טעימא