קציצות בשר מטוגנות של גרקו (קפטדס)לקציצות היווניות האלה לא חסרות גרסאות - זה תלוי בסוג הבשר, אם מחליטים להשתמש ביין או במים, אילו עשבי תיבול קוצצים פנימה ועוד כמה בחירות בדרך - העיקר שבסוף יוצא מעדן. זאת הגרסה של מסעדת גרקו
צביקי עשת
| גרקו, מטבח יווני
| פורסם 16/02/20 10:36
צילום: דן פרץ, גרקו, מטבח יווני
|
המצרכים :ל-30 כדורי בשר:
לטיגון:
להגשה:
אופן ההכנה:1 מטגנים את הבצלים באיטיות בשמן זית, עד שהם משחימים ומתרככים. 2 מערבבים היטב בקערה את כל המרכיבים לכדורי הבשר. 3 יוצרים מהתערובת כדורים קטנים (אם יש לכם מכשיר להכנת כדורי פלאפל, או כף גלידה - תשתמשו בהם), מניחים על צלחת, מכסים ושומרים במקרר לפחות שעתיים. 4 מקמחים את הכדורים ומנערים מהם קמח עודף. 5 מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הכדורים עד שהם משחימים מכל הצדדים. אם רוצים - שופכים את השמן מהמחבת (מבלי להוציא את הכדורים), מוסיפם את האוזו ואת הבצל הירוק, מטגנים כדקה ומגישים בטמפרטורת החדר עם פלחי לימון (אפשר גם להוסיף עגבנייה מגוררת מעורבבת עם מעט שמן זית ומלח). קציצות בשר מטוגנות של גרקו | צילום: דן פרץ, גרקו, מטבח יווני* המתכון מתוך הספר "גרקו, מטבח יווני". |