
מפרום ללא טיגוןתתפלאו, אבל לא חייבים לטגן מפרום כדי לקבל טעמים טובים ועמוקים. אפשר גם להשקיע ברוטב וליהנות לא פחות מהסיר הזה עם הרבה פחות קלוריות ופחות עבודה ובלגן. בקיצור, מהיום לא חייבים לטגן מפרום![]() צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen |
המצרכים :לתבנית 28-30 ס"מ:
לרוטב:
אופן ההכנה:1בקערה מניחים את מרכיבי הקציצות ומערבבים היטב. 2חותכים את תפוחי האדמה לטבעות בעובי 1-1.5 ס"מ. טבעות בעובי 1-1.5 ס"מ|צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen3יוצרים מהבשר קציצות שטוחות ומניחים כל קציצה על פרוסת תפוח אדמה. מכינים כך את כל השאר. למתכון המלא בבלוג של ענת אלישע 4בסיר רחב מחממים שמן ומוסיפים את הבצל. 5מטגנים כ 3 דקות ומוסיפים את הסלרי והשום. מטגנים עוד כ 2 דקות. 6מוסיפים את העגבניות ומטגנים עוד דקה. 7מוסיפים את כל התבלינים, רסק העגבניות ומערבבים היטב. 8מוסיפים כ-2 וחצי כוסות מים. מבשלים כרבע שעה על להבה נמוכה. 9יוצקים חצי מכמות הרוטב לקערה ומניחים בצד. מפרום ללא טיגון|צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen10מסדרים את תפוחי האדמה עם הקציצה בצורת ספירלה. 11יוצקים את הרוטב ששמנו בצד מעל תפוחי האדמה. 12מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. אל תוותרו על עוד רבע שעה בתנור|צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen13מבשלים על להבה בינונית כשעה ורבע ומדי פעם בודקים שיש מספיק נוזלים, במידה וחסר מוסיפים חצי כוס. 14מומלץ: להכניס לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות לרבע שעה נוספת אבל זה לא חובה. 15מפזרים פטרוזיליה ומגישים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |