מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מתכוני בשר

מפרום ללא טיגון

תתפלאו, אבל לא חייבים לטגן מפרום כדי לקבל טעמים טובים ועמוקים. אפשר גם להשקיע ברוטב וליהנות לא פחות מהסיר הזה עם הרבה פחות קלוריות ופחות עבודה ובלגן. בקיצור, מהיום לא חייבים לטגן מפרום

|Anat Elisha Kitchen| פורסם15:10
מפרום ללא טיגון (צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen)
צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

לתבנית 28-30 ס"מ:

  • 8 תפוחי אדמה בינוניים קלופים
  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • רבע צרור פטרוזיליה קצוץ
  • גבעול סלרי קצוץ (כולל העלים)
  • גזר בינוני קלוף ומגורד דק
  • בצל בינוני קצוץ
  • תפוח אדמה קטן מגורר דק/טחון
  • 2 כפות פירורי לחם (בפסח: קמח מצה)
  • חצי כפית פפריקה מתוקה
  • רבע כפית כורכום
  • חצי כפית בהרט/תבלין למפרום
  • חצי כפית פלפל שחור/לבן
  • כפית שטוחה מלח

לרוטב:

  • 2 בצלים בינוניים קצוצים
  • 3 שיני שום פרוסים דק
  • 2 גבעולי סלרי קצוצים (כולל העלים)
  • 4-5 עגבניות קלופות ומגורדות/מרוסקות
  • 2 כפות גדושות רסק עגבניות
  • 6-7 כפות שמן זית איכותי
  • כף שטוחה פפריקה מתוקה
  • כפית בהרט/תבלין למפרום
  • חצי כפית כורכום
  • כפית מחוקה פלפל שחור/לבן
  • מלח לפי טעם אישי

אופן ההכנה:

1בקערה מניחים את מרכיבי הקציצות ומערבבים היטב.

2חותכים את תפוחי האדמה לטבעות בעובי 1-1.5 ס"מ.

טבעות בעובי 1-1.5 ס"מטבעות בעובי 1-1.5 ס"מ|צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen

3יוצרים מהבשר קציצות שטוחות ומניחים כל קציצה על פרוסת תפוח אדמה. מכינים כך את כל השאר.

למתכון המלא בבלוג של ענת אלישע

וזה האינסטגרם המהמם שלה

4בסיר רחב מחממים שמן ומוסיפים את הבצל.

5מטגנים כ 3 דקות ומוסיפים את הסלרי והשום. מטגנים עוד כ 2 דקות.

6מוסיפים את העגבניות ומטגנים עוד דקה.

7מוסיפים את כל התבלינים, רסק העגבניות ומערבבים היטב.

8מוסיפים כ-2 וחצי כוסות מים. מבשלים כרבע שעה על להבה נמוכה.

9יוצקים חצי מכמות הרוטב לקערה ומניחים בצד.

מפרום ללא טיגוןמפרום ללא טיגון|צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen

10מסדרים את תפוחי האדמה עם הקציצה בצורת ספירלה.

11יוצקים את הרוטב ששמנו בצד מעל תפוחי האדמה.

12מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.

אל תוותרו על עוד רבע שעה בתנוראל תוותרו על עוד רבע שעה בתנור|צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen

13מבשלים על להבה בינונית כשעה ורבע ומדי פעם בודקים שיש מספיק נוזלים, במידה וחסר מוסיפים חצי כוס.

14מומלץ: להכניס לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות לרבע שעה נוספת אבל זה לא חובה.

15מפזרים פטרוזיליה ומגישים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il