מפרום ללא טיגוןתתפלאו, אבל לא חייבים לטגן מפרום כדי לקבל טעמים טובים ועמוקים. אפשר גם להשקיע ברוטב וליהנות לא פחות מהסיר הזה עם הרבה פחות קלוריות ופחות עבודה ובלגן. בקיצור, מהיום לא חייבים לטגן מפרום
צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen
|
המצרכים :לתבנית 28-30 ס"מ:
לרוטב:
אופן ההכנה:1 בקערה מניחים את מרכיבי הקציצות ומערבבים היטב. 2 חותכים את תפוחי האדמה לטבעות בעובי 1-1.5 ס"מ. 3 יוצרים מהבשר קציצות שטוחות ומניחים כל קציצה על פרוסת תפוח אדמה. מכינים כך את כל השאר. למתכון המלא בבלוג של ענת אלישע 4 בסיר רחב מחממים שמן ומוסיפים את הבצל. 5 מטגנים כ 3 דקות ומוסיפים את הסלרי והשום. מטגנים עוד כ 2 דקות. 6 מוסיפים את העגבניות ומטגנים עוד דקה. 7 מוסיפים את כל התבלינים, רסק העגבניות ומערבבים היטב. 8 מוסיפים כ-2 וחצי כוסות מים. מבשלים כרבע שעה על להבה נמוכה. 9 יוצקים חצי מכמות הרוטב לקערה ומניחים בצד. מפרום ללא טיגון | צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen10 מסדרים את תפוחי האדמה עם הקציצה בצורת ספירלה. 11 יוצקים את הרוטב ששמנו בצד מעל תפוחי האדמה. 12 מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. אל תוותרו על עוד רבע שעה בתנור | צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen13 מבשלים על להבה בינונית כשעה ורבע ומדי פעם בודקים שיש מספיק נוזלים, במידה וחסר מוסיפים חצי כוס. 14 מומלץ: להכניס לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות לרבע שעה נוספת אבל זה לא חובה. 15 מפזרים פטרוזיליה ומגישים. |