1 חורצים את החלק השומני של חזה האווז לאורך ולרוחב וצורבים על מחבת חמה על הצד השומני עד שהוא נמס כ-80 אחוז בערך. לאחר מכן מטגנים את הצד השני עד למידת עשייה של מדיום ריר. מתבלים במלח ופלפל. 2.מכינים את פירה הארטישוק - חותכים את תפוחי האדמה והארטישוק הירושלמי לקוביות ומבשלים בסיר עם מים רותחים. 3. מוציאים מהסיר, מעבירים לקערה, מוספים חמאה, מלח ופלפל ומועכים לפירה. 4. מבשלים בסיר עם מים רותחים את תפוחי האדמה והאפונה עד להתרככות. מוציאים מהסיר ומועכים יחד עם מלח, פלפל, שום וחמאה לפירה. 5. מחממים את כל מרכיבי הרוטב במחמת עד להמסה ומגישים עם חזה האווז.