1 משרים את גרגירי החומוס כ-12 שעות במים במקרר.
2 חותכים את הבשר לקוביות בגודל בינוני. מקלפים וחותכים את הירקות לקוביות. מפרידים את עלי התרד מהענפים.
3 מחממים סיר גדול, מוסיפים את השמן ואחרי שהשמן התחמם מוסיפים את הירקות לפי הסדר: קודם הבצל, אחרי זה את השורשים, הגזר והשום. מטגנים אותם קלות כדי שיקבלו צבע אבל שלא יתרככו יותר מדי.
4 מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהבשר נסגר מכל הכיוונים.
5 מוסיפים את גרגירי החומוס המושרים, התבלינים ואת עלי התרד, מערבבים את הסיר טוב למשך 2-3 דקות ומוספים מים עד לכמה סנטימטרים מעל התבשיל.
6 מביאים לרתיחה , מנמיכים את האש ומבשלים כ-4 שעות על אש נמוכה עד שהבשר מתרכך. (במהלך הבישול הבשר יהפוך לצמיגי ורק לאחר מספר שעות הוא יהפוך לנימוח ונעים למאכל אז נא להאזר בסבלנות).
7 לכל אורך הבישול יש לערבב מפעם לפעם ויש לשים לב שהתבשיל לא מתייבש, במידת הצורך ניתן להוסיף עוד מים. אחרי כ-4 שעות ולאחר שראינו שהבשר באמת רך מכבים את האש ומגישים חם.