1 במטחנת בשר מעבירים את הבשר, הכוסברה והפטרוזיליה. מערבבים עם פרוסות הלחם והביצה. מוסיפים תבלינים.
2 מוסיפים לתערובת הבשר את הבצל ותפוח האדמה. מערבבים וצרים קציצות. מחממים שמן במחבת ומטגנים חצי טיגון עם פירורי לחם וביצה עד לקבלת צבע צהבהב יפה.
3 בסיר עם שמן מסדרים פרוסות של בצל ומוסיפים מעט שום פרוס. מתבלים בדומה לקציצות ומוסיפים את האפונה או השעועית לתבשיל. מניחים מעל את הקציצות, מביאים לרתיחה עם חצי כוס מים. מורידים לאש נמוכה ומבשלים עד צמצום הנוזלים לרוטב טעים וצהבהב.
4 החציל: מקלפים פסים-פסים. חותכים לפרוסות בעובי 1ס"מ, מכניסים קערה מפזרים מלח כדי שיגירו נוזלים. כעבור 30 דקות מקמחים בקמח, טובלים בחלבון מעורבב עם כף של מים ומטגנים עד להשחמה. 5. במחבת מטגנים את שיני השום, שורפים על הגז את הפלפל הצהוב והפלפל החריף. מקלפים את הקליפה השרופה, חותכים לרצועות ומוסיפים לשום. חוצים את העגבניות, סוחטים את המיץ שלהם ביד, מוסיפים למחבת ומניחים לסלט להתבשל עד שהוא משחרר נוזלים ומצטמצם במשך כחצי שעה.
6 בחמש הדקות האחרונות של בישול הסלט מוסיפים מלח ושמן קנולה, מערבבים, מביאים לרתיחה פעם נוספת ומורידים מהאש. מי שרוצה יכול לרסק את הרוטב בבלנדר מוט.
7 הרכבת המנה: חציל, מחית, מעל את הקציצה ומעל בצל לקישוט. *מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים