להכנת המרק:1 שמים בסיר 2 כפות שמן ומטגנים את הכרשה והבצל הקצוצים עד שהם נעשים שקופים. 2. מוסיפים את הסלרי וממשיכים בטיגון.3. מכינים רוטב מרסק עגבניות (או עגבניה קצוצה), מים, סוכר ומיץ לימון. מוסיפים את הרוטב לסיר.4. מוסיפים את השום והנענע ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים במשך 10 דקות.
להכנת הכופתאות:5 מערבבים את הבשר, הבצל הירוק, הפלפל, המלח והשמן לעיסה. יוצרים כופתאות קטנות בצורת כדורים. 6. מוסיפים את הכופתאות למרק (לאחר שהמרק בושל 10 דקות) ומבשלים עוד כ-20 דקות.
להכנת האורז:7 משרים את האורז במים פושרים כחצי שעה ומסננים. 8. מטגנים את האורז כדקה בסיר עם מעט שמן. מוסיפים 2 כוסות מים וכפית מלח, מערבבים מעט (במהלך כל ההכנה רצוי לא לערבב את האורז, כדי שיצא "אחד אחד" ולא עיסה!) ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, סוגרים את מכסה הסיר ומבשלים כ-20 דקות.
להגשה:9 שמים כ-3 כפות אורז בצלחת, מוסיפים מעל את המרק וכמה כופתאות. מקשטים בעלי נענע.