
נזיד שעועית ותרד (בְּקָייְלָה)מתכון שדורש סבלנות, אבל מתגמל על כל דקה שבה עמדתם מעל הסיר וטיפלתם במסירות בתרד עד שנהיה כהה כהה. טעים בטירוף, חגיגי והכי חשוב: מושלם עם בשר או בלי. הנה מנה שחייבים להכין עד סוף החורף הנוכחיחנה סרור|ספר הקוסקוס הגדול, הוצאת כנרת| פורסם22/01/2406:59 ![]() צילום: אורי וחנה סרור, ספר הקוסקוס הגדול, הוצאת כנרת |
לתבשיל זה, הנהוג במטבח הטוניסאי, מרקם של נזיד, והוא נחשב למעדן חגיגי וטעים להפליא. הבְּקָייְלָה יכולה להיות ארוחה בפני עצמה או נזיד צמחוני המוגש כתוספת לקוסקוס. נוהגים לאכול אותו עם בשר ראש, אך כדי למזער את כמות השומן בתבשיל, כדאי להשתמש בבשר כתף. אם מוגשת ארוחת קוסקוס עשירה הכוללת בשר במרק וקציצות בשר, אפשר בהחלט לוותר על הבשר בָּבְּקָייְלָה. המצרכים :
למחית התרד:
אופן ההכנה:1מכינים את מחית התרד:שוטפים היטב את העלים משאריות חול, מייבשים וקוצצים בקוצץ ירקות.2. שמים את השמן בסיר בינוני ורחב. צילום: חנה סרור, ספר הקוסקוס הגדול, הוצאת כנרת3מוסיפים בהדרגה את כל התרד הקצוץ תוך בחישה מתמדת בכף עץ. 4מערבבים על אש נמוכה מאוד, עד שהתרד מצטמצם והופך כמעט לשחור. תהליך זה יכול להימשך כשעתיים ויותר (אם נשארה מחית, מוסיפים שמן עד לכיסוי מוחלט ושומרים במקרר לפעם הבאה).
5מטגנים בשמן את הבצל עד להשחמה וכן את הבשר. 6מוסיפים מים עד לכיסוי הבשר, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה או עד לריכוך. 7מוסיפים את מחית התרד ומערבבים. 8מוסיפים את השעועית, חצי מכמות הכוסברה, הנענע, השום, הפלפל החריף והתבלינים. 9מוסיפים מים עד גובה 3/4 הסיר ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה נוספת. 10מוסיפים לקראת סוף הבישול את חצי כמות הכוסברה שנותרה. 11מגישים חם על מצע של קוסקוס. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |