1 מכינים את מחית התרד: שוטפים היטב את העלים משאריות חול, מייבשים וקוצצים בקוצץ ירקות.2. שמים את השמן בסיר בינוני ורחב.
צילום:
חנה סרור, ספר הקוסקוס הגדול, הוצאת כנרת
3 מוסיפים בהדרגה את כל התרד הקצוץ תוך בחישה מתמדת בכף עץ.
4 מערבבים על אש נמוכה מאוד, עד שהתרד מצטמצם והופך כמעט לשחור. תהליך זה יכול להימשך כשעתיים ויותר (אם נשארה מחית, מוסיפים שמן עד לכיסוי מוחלט ושומרים במקרר לפעם הבאה).
צילום:
חנה סרור, ספר הקוסקוס הגדול, הוצאת כנרת
5 מטגנים בשמן את הבצל עד להשחמה וכן את הבשר.
6 מוסיפים מים עד לכיסוי הבשר, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה או עד לריכוך.
7 מוסיפים את מחית התרד ומערבבים.
8 מוסיפים את השעועית, חצי מכמות הכוסברה, הנענע, השום, הפלפל החריף והתבלינים.
9 מוסיפים מים עד גובה 3/4 הסיר ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה נוספת.
10 מוסיפים לקראת סוף הבישול את חצי כמות הכוסברה שנותרה.
11 מגישים חם על מצע של קוסקוס.