מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מתכוני בשר

נזיד שעועית ותרד (בְּקָייְלָה)

מתכון שדורש סבלנות, אבל מתגמל על כל דקה שבה עמדתם מעל הסיר וטיפלתם במסירות בתרד עד שנהיה כהה כהה. טעים בטירוף, חגיגי והכי חשוב: מושלם עם בשר או בלי. הנה מנה שחייבים להכין עד סוף החורף הנוכחי

|ספר הקוסקוס הגדול, הוצאת כנרת| פורסם06:59
נזיד שעועית ותרד (צילום: אורי וחנה סרור, ספר הקוסקוס הגדול, הוצאת כנרת)
צילום: אורי וחנה סרור, ספר הקוסקוס הגדול, הוצאת כנרת

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעתיים
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

לתבשיל זה, הנהוג במטבח הטוניסאי, מרקם של נזיד, והוא נחשב למעדן חגיגי וטעים להפליא. הבְּקָייְלָה יכולה להיות ארוחה בפני עצמה או נזיד צמחוני המוגש כתוספת לקוסקוס. נוהגים לאכול אותו עם בשר ראש, אך כדי למזער את כמות השומן בתבשיל, כדאי להשתמש בבשר כתף. אם מוגשת ארוחת קוסקוס עשירה הכוללת בשר במרק וקציצות בשר, אפשר בהחלט לוותר על הבשר בָּבְּקָייְלָה.

המצרכים :

  • 1/2- 1 ק"ג קוסקוס מוכן
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 בצל גדול
  • 250 גרם בשר בקר כתף טרי או נתח אוסובוקו
  • 4 כפות גדושות מחית תרד (מתכון למטה)
  • רבע ק"ג שעועית לבנה מבושלת במים, שטופה ומסוננת
  • 2 כוסות כוסברה קצוצה
  • כוס עלי נענע קצוצים
  • ראש שום קטן מקולף וקצוץ
  • חצי פלפל ירוק חריף
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

למחית התרד:

  • 1 ק"ג עלי תרד ירוק טרי או עלי סלק לבן - מנגולד (ניתן לרכוש בשקיות מוכנות. לא להיבהל מהכמות. בעת הבישול התרד מצטמצם).
  • רבע כוס שמן

אופן ההכנה:

1מכינים את מחית התרד:שוטפים היטב את העלים משאריות חול, מייבשים וקוצצים בקוצץ ירקות.2. שמים את השמן בסיר בינוני ורחב.

נזיד שעועית ותרד - שלב 2צילום: חנה סרור, ספר הקוסקוס הגדול, הוצאת כנרת

3מוסיפים בהדרגה את כל התרד הקצוץ תוך בחישה מתמדת בכף עץ.

4מערבבים על אש נמוכה מאוד, עד שהתרד מצטמצם והופך כמעט לשחור. תהליך זה יכול להימשך כשעתיים ויותר (אם נשארה מחית, מוסיפים שמן עד לכיסוי מוחלט ושומרים במקרר לפעם הבאה).

נזיד שעועית ותרד - שלב 3צילום: חנה סרור, ספר הקוסקוס הגדול, הוצאת כנרת

5מטגנים בשמן את הבצל עד להשחמה וכן את הבשר.

6מוסיפים מים עד לכיסוי הבשר, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה או עד לריכוך.

7מוסיפים את מחית התרד ומערבבים.

8מוסיפים את השעועית, חצי מכמות הכוסברה, הנענע, השום, הפלפל החריף והתבלינים.

9מוסיפים מים עד גובה 3/4 הסיר ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה נוספת.

10מוסיפים לקראת סוף הבישול את חצי כמות הכוסברה שנותרה.

11מגישים חם על מצע של קוסקוס.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il