1 נשים בקערה את הבשר. נטחן את הבצל עם הפטרוזיליה בבלנדוש, או נקצוץ דקיק, נוסיף לבשר, נוסיף את התבלינים החמים והקטשופ, הסודה לשתייה, פירורי הלחם והשמן ונערבב טוב טוב בידיים לקבלת עיסה אחידה. ניצור קציצות בגודל כדור פינג פונג.
>> מתכונים לאוזני המן
>> מתכונים לפורים
>> רעיונות למשלוח מנות
2 נערבב את הסולת עם המלח, ונצפה את הקציצות בסולת טוב טוב מכל הצדדים. נעביר למקרר להתמצקות של 20 דקות.
הקציצות לפני הטיגון | צילום:
חגית ביליה וגיא בהר, "קל, קל, קל", הוצאת מודן
3 נלהיט סיר שטוח עם השמן. נטבול כל קציצה בביצים הטרופות, ננער מעודפים ונניח בסיר במרווחים יפים. נשבץ בין הקציצות את השומר והבצל הסגול, ונבשל 5 דקות על להבה בינונית. נהפוך בעדינות את הקציצות, השומר והבצל, ניצוק את כל חומרי הרוטב, נוסיף את האפונה ועלי הסלרי. נכסה את הסיר ונבשל על להבה נמוכה כ-40 דקות.
4 אם רוצים, אפשר להכניס את הסיר לתנור למכת חום גבוה (220 מעלות) ללא מכסה ל-10 דקות.
המתכון מתוך הספר "קל, קל, קל" של לייזה פאנלים (חגית ביליה).
>> לעוד מתכונים מהספר
בתאבון!