1 צ'אנק טלה: בסיר לחץ עם מעט שמן זית צורבים את נתח הבשר מכל צדדיו. מוציאים.
2 מכניסים לאותו סיר שורשים, בצל, שאלוט, פלפל אדום וצ'ילי ומטגנים עד לשקיפות. מוסיפים את הבשר ואת היין לסיר ומצמצמים כ-2 דקות. מכסים את הנתח עם ציר בקר, מכסים את הסיר ומבשלים עד לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים לפחות שעה וחצי.3. הפירה: מבשלים במים תפוח אדמה וארטישוק ירושלמי עד שהם רכים ומוכנים לפירה. מסננים את המים, מחזירים לגז וממשיכים לייבש אותם כ-2 דקות. מוסיפים מסקרפונה, פרמזן, חמאה ומעט מלח ומועכים לקבלת פירה רך והומוגני.
4 הפטריות: במחבת נפרדת עם שמן זית מקפיצים פטריות ושאלוט. מתבלים במלח ופלפל ומניחים בצד.
5 ההגשה: מניחים במרכז צלחת הגשה 2-3 כפות מהפירה ועליו את הטלה. מסננים רוטב מהירקות ובוזקים מעל. מוסיפים את הפטריות ומגישים.
*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים