מרק בשר ותפוחי אדמה של אבי לויאת המרק הזה טעם אבי לוי בפעם הראשונה בביקור בקזבלנקה, ועכשיו הוא מגיש לכם אותו חם, מהביל ועם אדפטציה קטנה משלו
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
|
במהלך ביקור במרוקו התארחתי אצל יורם וניקול, זוג חברים מקזבלנקה. זה היה הערב השלישי לביקורי שם, והיה קר וגשום. ניקול הגישה לנו צלחת מרק תפוחי אדמה סמיך שהדיף ריחות משכרים. מאז אימצתי את המרק הזה, תוך שאני מוסיף לו כמה תוספות מעניינות. המצרכים (6 מנות):
אופן ההכנה:1 מחממים שמן זית בסיר רחב, ו"סוגרים" את קוביות הבשר ועצמות המח מכל הצדדים במשך כ-3 דקות.
2 מוסיפים את תפוחי האדמה והמים, מביאים לרתיחה ומבשלים עד שתפוחי האדמה מתרככים.
3 מוציאים את תפוחי האדמה, מועכים למחית אחידה ומחזירים לסיר.
4 מוסיפים את יתר המרכיבים ומבשלים כ-30 דקות נוספות.
>> למתכוני מרק נוספים של אבי לוי |