1 חותכים בעדינות חתכים מסביב לליבו של הכרוב ומבשלים אותו 15 דקות במים רותחים. מפרקים לעלים ומסירים מכל עלה את החלק העבה, שיפריע לגלגול.
2 מערבבים בסיר כוס אורז וכוס מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים רק עד שהנוזלים נספגים באורז (חצי בישול, כ-15 דקות). מצננים ומעבירים לקערה גדולה.
3 קוצצים את הבצלים ומטגנים במחבת רחבה. מוסיפים את הבשר הטחון, המלח, הפלפל והבהרט ומטגנים עוד כ-5 דקות. מסירים מהאש ומוסיפים לקערת האורז.
4 קוצצים את הסלרי (כולל העלים) ומוסיפים לקערת האורז גם אותו, את הקינמון והצימוקים.
5 מניחים על צלחת עלה של כרוב. שמים עליו כף נדיבה מהמלית ומקפלים פנימה את שני הצדדים של העלה. מגלגלים את העלה מלמעלה למטה ומניחים בסיר רחב כשהפתח פונה כלפי מטה. ממשיכים כך עם כל עלי הכרוב ומסדרים אותם בצפיפות.
6 מחממים תנור ל-180 מעלות.
7 מפזרים על העלים שבסיר את השזיפים המיובשים ומוסיפים מים עד ס"מ מעל גובה הכרוב. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
8 מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערית קטנה ומוסיפים לסיר. זולפים סילאן מלמעלה.
9 מכסים את הסיר ומעבירים לתנור לאפייה של 40 דקות. מומלץ להסיר את הכיסוי בדקות האחרונות, לקבלת צבע שחום. מגישים עם צנוברים קלויים.