מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מתכוני בשר

פשטידת בשר ואטריות של סבתא לורה

מתכון של חמותי (לורה גבאי ז"ל), אישה מדהימה. עד היום הילדים (שהם כבר הורים בעצמם) יודעים שזו הפשטידה של סבתא לורה שלהם! פשטידה מדהימה - פשוט ללקק את הצלחת!

|מתכוני גולשים| פורסם14:49
מתכוני גולשים לבשר (צילום: mako אוכל)
צילום: mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • שמן, לטיגון
  • חצי ק"ג בשר טחון
  • 3 גזרים, מגוררים בפומפייה
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • פפריקה מתוקה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כף אבקת מרק
  • מים רותחים
  • חצי חבילת אטריות בינוניות
  • 2 ביצים

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות ומטגנים את הבצל להזהבה.

2מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך ערבוב עד לשינוי צבע. מוסיפים את הגזרים ומערבבים.

3מערבבים בקערה רסק עגבניות, פפריקה מתוקה, מלח, פלפל שחור ואבקת מרק. מוסיפים כוס מים רותחים ומערבבים עד שאין גושים.

4שופכים את הנוזל על תערובת הבשר, מערבבים ומניחים בצד. בינתיים מרתיחים מים ומבשלים את האטריות כמו שכתוב על האריזה.

5מסננים את האטריות ושופכים אותן על תערובת הבשר.

6טורפים את הביצים בקערה קטנה ומוסיפים לבשר והאטריות.

7מערבבים הכל, מעבירים לתבנית בינונית משומנת היטב ואופים בתנור 35-40 דקות.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il