1 לצ'יפס ארטישוק ירושלמי: מחממים שמן טיגון עמוק. מקלפים את הארטישוק הירושלמי ובעזרת קולפן יוצרים רצועות דקות. מטגנים את הרצועות בשמן, במספר סבבים, 2-3 דקות או עד הזהבה ופריכות. מוציאים לנייר סופג.
2 לסלט: מערבבים את כל המרכיבים בקערה ומתבלים לפי הטעם בשמן זית, לימון ומלח.
3 לפלפל החריף: קולים את הפלפל החריף על להבה גלויה 2-3 דקות מכל צד עד שהקליפה משחירה. קולפים (עם כפפות על הידיים כי הפלפל צורב), נפטרים מהזרעים וקוצצים.
4 למעורב: במחבת מטגנים את הבצל על להבה גבוהה אגב ערבוב עד הזהבה 10 דקות. מוסיפים את השום ומקפיצים 2 דקות. מוסיפים את הלבבות והטחול ומקפיצים 5 דקות, עד שמוכן. מתבלים בכמון, מלח ופלפל לפי הטעם.
5 להגשה: ממלאים חצאי פיתות במעורב ומגישים לצד טחינה, צ'יפס הארטישוק, הפלפל החריף הקצוץ והסלט.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.