1 הקציצות: בקערה מערבבים את כל המרכיבים של הקציצות ולשים את התערובת כ-10 דקות. אוטמים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 30 דקות.
2 הרוטב: במעבד מזון טוחנים 10 שיני שום ו-5 ס"מ ג'ינג'ר טוחנים יחד עד לקבלת מחית. בסיר מחממים שמן זית עם 2 כוכבי אניס ו-3 תרמילי הל שלמים. כשהשמן חם מוציאים את האניס וההל, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים כ-5 דקות, מוסיפים את כל מחית השום והג'ינג'ר ומטגנים מעט. מוסיפים את הצ'ילי וממשיכים לטגן מספר דקות. מוסיפים גארם מאסלה ומערבבים היטב. מוסיפים את העגבניות הקצוצות ומטגנים כמה דקות נוספות. מתבלים בקינמון, הל טחון, אגוז מוסקט, זרעי כוסברה טחונים, כמון, כורכום, קורט מלח, וקורט פלפל ומערבבים היטב. מבשלים על אש בינונית-קטנה את התערובת בערך כ-20 דקות כשמידי פעם יש לערבב.
3 ברגע שמבחינים כי השמן נפרד מן הרוטב (השמן נוטה לצידי הסיר), מוסיפים רסק עגבניות וכוס וחצי מים ומערבבים עד לרתיחה. מנמיכים את האש, וצרים מתערובת הבשר קציצות עגולות קטנות ומוסיפים לרוטב. מכסים את הסיר ומבשלים כ-20 דקות.
4 במעבד מזון טוחנים את הקשיו והמים ומוסיפים לסיר. ממשיכים לבשל כ-15 דקות נוספות. מוסיפים צרור כוסברה, פטרוזיליה, נענע, מערבבים ומכבים את האש.
5 האורז: בסיר מחממים שמן עם כוכב אניס ותרמילי הל. כשהשמן חם מוסיפים את האורז, מטגנים מעט, מוסיפים מים, גראם מאסלה, פלפל לבן ומלח, מכסים ומבשלים כ-20 דקות עד שהאורז מוכן. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה עוד 10 דקות.
6 הרכבת המנה: על צלחת הגשה שמים כף גדולה מהאורז מבושל. מניחים מעל כמה קציצות עם רוטב ומעטרים במעט כוסברה קצוצה. *מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים