1 פורסים את העגבניות הרגילות לחצי וצולים אותן על גבי קליפתן (כדי שהנוזלים יישארו בתוכן). 2. צולים גם את העגבניות שרי בשלמותן ואת חצי הבצל הסגול. 3. קוצצים את העגבניות הבשלות לעיסה ובעזרת מטרפה ידנית מערבבים היטב ובמרץ את הטחינה הגולמית. מוסיפים תוך כדי את מיץ הלימון, הטבסקו, מלח, פלפל ומים לפי הצורך.
לקבב: 1 טוחנים תחילה את הבשר יחד עם התבלינים היבשים והחרדל די'זון, שמן הזית וכמובן הביצה ומעבירים לקערת נירוסטה 2. טוחנים את הבצל, הנענע והפטרוזיליה. 3. מערבבים בקערה את כל חומרי התערובת ויוצרים קבבים מאורכים או עגולים לפי הבחירה ומשאירים בצד. 4. צולים את הקבבים לפי דרגת עשייה מועדפת. 5. זולפים את הטחינה לצלחת מרק עמוקה, יוצרים ארבעה עלים של בצל סגול ולפניהם קציצת קבב (שתתבע בטחינה), ומלפני הקבב עגבניית שרי מוכנה וקרמלית. 6. משפדים על 4 שיפודי עץ מיניאטורים את משולשי האווז (כמו ארטיק על מקל) ומוסיפים לקערת הקבב והטחינה (נוצר פרח בעל שמונה עלים: 4 קבבים, עגבניות ובצל וארבע ארטיקי אווז מעושן) 7. לפני ההגשה מפדרים את הסומק בעדינות מעל כל מנה.