1 מבשלים בסיר בשר קצוץ עם מעט מים, מלח ובהרט. 2. מנמיכים את האש ומכסים. מבשלים כ-20 דקות עד שהבשר נפרד לגרגיריו. 3. מוציאים מהסיר כמעט את כל גרגירי חומוס בעזרת כף מחוררת, ומעבירים למעבד מזון. מוסיפים טחינה גולמית, 3 כפות מים, מלח, כמון ופלפל ומכינים משחת חומוס. 4. מכינים בקערה טחינה מטחינה גולמית, מים, לימון ומלח. 5. מעבירים לקערה אחרת טחינה וחומוס ומערבבים. 6. מרכיבים את המנה: מושחים על הקערה את המסבחה, מסדרים מעל את בשר, מפזרים גרגרי חומוס ושמן זית ומגישים עם פיתות.