1 מכינים את הבשר והרוטב: מטגנים את הבשר הטחון בסיר רחב על להבה גבוהה תוך כדי ערבוב, בערך 10 דקות, עד שכל הנוזלים מתאדים, הבשר מאפיר וחלק ממנו מזהיב. מוציאים.
2 מוסיפים מעט שמן לסיר ומטגנים את הבצל והסלרי על להבה בינונית עד לריכוך, בערך 5 דקות. מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים כדקה, ואז מוסיפים את העגבניות הטריות ומחזירים פנימה את הבשר.
3 מוהלים את אבקת המרק בכוס מים ומוסיפים לסיר. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה 40 דקות, עד שכמעט כל הנוזלים מתאדים. מדי 10 דקות פותחים את הסיר ומערבבים. טועמים ומתבלים לפי הצורך במלח ופלפל.
4 מערבבים פנימה את פירורי הלחם (שיספגו את הנוזלים של המילוי), ומניחים למילוי להתקרר.
5 מכינים את החצילים: קוטמים את הקצוות ופורסים את החצילים לאורך לעובי של קצת פחות מס"מ. צריכות להתקבל 12 פרוסות חציל. מחממים תנור ל-200 מעלות, מניחים את פרוסות החציל על תבנית עם נייר אפייה, זולפים מעל שמן זית בנדיבות ואופים 20 דקות, עד שהחצילים מתרככים ומשחימים מעט. מניחים להם להתקרר.
6 מרכיבים את המוסקה ואופים: מניחים 3 פרוסות חציל כך שיכסו את תחתית התבנית. מסדרים רבע מתערובת המילוי וחוזרים על הפעולות עד שמתקבלות 4 שכבות של חצילים ומילוי. מעל השכבה העליונה מניחים 6 פרוסות עגבניה יפות, ומפזרים פירורי לחם.
7 אופים ב-200 מעלות 20 דקות, עד שפירורי הלחם מזהיבים. מגישים ביחד עם קוסקוס, פירה או אורז, שיספגו את הטעמים.
* לפסח: משתמשים בקמח מצה במקום פירורי לחם.
בקרו בבלוג של עז תלם
>> מתכונים לפסח