המצרכים (5 מנות):
לכבישה
לבישול
אופן ההכנה:1 מערבבים את כל החומרים פרט למים בקערה. 2 מעסים את תערובת התבלינים, המלח והסוכר עם הבשר. 3 יוצקים את המים ומוודאים כי הם מכסים את הנתח. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 10 ימים כאשר כל יום דואגים להפוך את הנתח בתוך הנוזל. 4 לאחר 10 ימים מוציאים את חזה העגל מנוזל הכבישה ושוטפים במים קרים. 5 מניחים את הנתח בסיר רחב עם 3 ליטר מים והתיבול. מציתים את האש ומביאים לסף רתיחה. 6 מבשלים כ-3 שעות. מורידים מן האש ומצננים את הנתח בתוך נוזל הבישול. 7 פורסים ומגישים עם חרדל טוב ומלפפון חמוץ. >> לעוד מנות ראשונות מומלצות לארוחת החג. |