1 מכינים את הקציצות: שורפים את החצילים על אש גלויה, מקלפים ומניחים לסינון שיגירו נוזלים.
2 מערבבים בקערה את הבשר הטחון, הבצל הקצוץ והפטרוזיליה. מתבלים במלח, פלפל, פפריקה ואגוז מוסקט ומערבבים היטב. מוסיפים את בשר החציל ומערבבים שוב. מעבירים למקרר לחצי שעה.
3 מכינים את הרוטב: מטגנים את הבצלים עד שהם מתקרמלים ומקבלים צבע זהוב יפה. מוסיפים את שיני השום, מתבלים במעט מלח ופלפל, ומנמיכים את הלהבה.
4 מוציאים את תערובת הבשר מהמקרר ויוצרים כדורים במשקל 60 גרם כל אחד. מסדרים את הכדורים בזהירות על הבצל המקורמל, מוסיפים כחצי כוס מים, מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-10 דקות.
5 מוסיפים לסיר את קוביות הבטטה, מתבלים במלח ופלפל, מכסים ומבשלים עוד כ-15 דקות על להבה נמוכה.
6 מפזרים פטרוזיליה קצוצה (אם רוצים) ומגישים.
המתכון באדיבות סהר רפאל, שף מסעדת כרמים.