לטפנד טוחנים את עלי הבזיליקום, מוסיפים את האנשובי והצלפים וטוחנים למחית גסה. מוסיפים את הזיתים וממשיכים לטחון, בזמנים קצרים את כל המסה עד ליצירת ממרח גס. מתבלים במעט פלפל שחור גרוס. משהים כמה שעות לפני השימוש. ניתן לשמור במקרר בצנצנת אטומה.
לאיולי טורפים יחד את הביצה והחלמון. מוסיפים לתערובת במזיגה איטית תוך כדי טריפה את שמן הסויה עד ליצירת ממרח. מתבלים בצ'ילי, מלח ואורגנו.
הרכבת המנה במחבת עם מעט שמן מקפיצים את קוביות תפוחי האדמה עד להשחמה. מתבלים באיולי ומניחים במקום חם. מחממים מחבת ברזל גדולה. צורבים את הטורטיות משני הצדדים, מספר שניות מכל צד. פורסים את הטורטיות על משטח עבודה, מגדירים אזור מריחה על חצי משטח הטורטיה במרכזה. צורבים את נתחי האנטריקוט מספר שניות מכל צד, מניחים על קרש וחותכים לפרוסות דקות. מורחים/מניחים לפי סדר – טפנד זיתים, קוביות פלפלים, נתחי אנטריקוט, קוביות תפו"א ועלי בייבי. יש להקפיד על שכבות אחידות ומסודרות. לאחר שיצרנו שכבות של כל החומרים, מגלגלים בעדינות, תוך כדי הידוק הטורטיה. חותכים במרכז ומגישים מיד.